NOU  PROGRAM PREZENTARE PROIECTE, 20 MAI 2017

        Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara are plăcerea de a vă invita la Concursul Naţional de Idei „ ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” (prima ediţie), care va avea loc în data de 20 mai 2017, la sediul facultăţii, Bv. Vasile Pârvan, nr. 6, Timişoara.
        Prima ediţie a Concursul Naţional de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” este un eveniment important, care oferă o ocazie excepţională elevilor de liceu şi profesorilor coordonatori ai acestora, de a prezenta lucrări cu tema: „Idei şi soluţii inteligente si sustenabile privind soluţionarea unor probleme în domeniul protecţiei mediului”.
       Concursul Național de Idei „ ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” va reuni elevi, profesori de ecologie, biologie, chimie, fizică şi de specialitate din licee, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare, profesori din cadrul Facultăţii de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului şi reprezentanţi ai sponsorilor concursului.
       

        Concursul este integrat în cadrul manifestarii : "Politehnica Timisoara - un pas spre viitorul tău !" (editia a IV-a).

        Principalele subiecte propuse sunt:
1. Tehnologii nepoluante;
2. Managementul, procesarea şi valorificarea deşeurilor;
3. Tratarea si epurarea apei;
4. Purificarea gazelor şi eliminarea mirosurilor;
5. Monitorizarea parametrilor de mediu, sisteme/senzori de mǎsurare a poluanţilor;
6. Producerea, stocarea şi utilizarea hidrogenului;
7. Surse electrochimice moderne (pile de combustie, acumulatori, baterii);
8. Coroziune/protectie anticorozivă;
9. Utilizarea energiei solare;
10. “Chimia verde”;
11. Reducerea consumurilor de apǎ, energie şi materii prime;
12. Conservarea biodiversitǎţii;
13. Bioenergie: biogaz, biodiesel, bioetanol, biomasǎ;
14. Biotehnologii.

          Regulamentul Concursului Național de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” este accesibil AICI.

         Cheltuielie de transport/cazare și masa pentru participantii din afara județului Timiș sunt asigurate de UPT.

          Termene limită pentru:
       • Înscrierea echipelor participante (formular de înscriere) și transmiterea lucrării, în format electronic (Power Point), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.: 10.05. 2017;
       • Selecţia propunerilor pentru etapa finală: 12.05.2017;
       • Finala concursului (se va desfăşura la Timişoara): 20.05.2017.

      
          Elevii care vor obţine la Concursul Național de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” locurile I, II sau III vor fi admişi în Universitatea Politehnica Timişoara, la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, fără concurs de admitere.


          Tuturor participanţilor la concurs li se vor înmâna diplome de participare. Profesorii coordonatori ai echipelor de elevi vor beneficia, de asemenea, de adeverinţe, publicarea lucrării în volumul manifestării dedicate Zilei Mondiale a Mediului (EPEE) şi posibilitatea de a încheia acorduri de colaborare cu Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, ambele utile în evaluarea activităţii profesionale personale.