NOU                                          

LIGA STUDENŢILOR CHIMIŞTI DIN TIMIŞOARA

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara,

Bulevardul Vasile Pârvan Nr.6, Etaj 3, A314

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: http://lsct.ro

În perioada 14-24 iulie 2024, Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, organizează a doua ediție a universității de vară EcoChem Summer University, a cărui scop este de a le arăta elevilor de liceu din clasele a X-a și a XI-a cum se desfășoară o zi din viața unui student la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.  Acest proiect constă într-o tabără de vară, unde elevii vor participa la cursuri și laboratoare în cadrul a 4 subiecte de studiu din domeniul chimiei și mediului și vor fi duși în vizite la două firme partenere din domeniu.

 • „Viitorul energiei: exploatarea potențialului hidrogenului ca vector de energie” susținut de domnul decan ș.l. dr. ing. Dan Mircea & asist.dr.ing. Duca Delia - domeniul electrochimiei;
 • „Gusturi și arome în laboratorul de chimie: Analiza fizico-chimică a alimentului” facilitat de domnul ș.l.dr.ing. Ordodi Valentin -  domeniul automatizărilor și ingineriei produselor alimentare;
 • „Tehnici și metode de tratare și epurare a apei: de la concepte de bază la practici avansate” susținut de doamna ș.l.dr. ing. Pop Aniela - domeniul ingineriei mediului;
 • „Valorificarea inteligentă a deșeurilor: producerea materialelor de mare utilitate” facilitat de domnul conf.dr. ing. Lazău Radu & drd.ing. Rus Cristiana –  domeniul materialelor oxidice.

În programul liceenilor vor fi prevăzute și activități în cadrul cărora aceștia vor avea ocazia să socializeze și să se simtă bine.

Participanții vor beneficia atât de baza materială a facultății, cât și de cea a Universității Politehnica Timișoara, fiindu-le asigurată cazarea în căminele UPT și trei mese pe zi la cantina universitară. La sosire vor primi un goodiebag și vor avea parte de multe alte surprize pe perioada întregului proiect.

            Înscrierile se fac până în data de 28 iunie 2024, completând formularul:

https://docs.google.com/.../1XItZZBrgl5iWKaMr.../viewform...

Documentele necesare pentru participarea la proiect sunt:

 • Copie după buletin (carte de identitate);
 • Adeverință din partea instituției de învățământ care atestă calitatea de elev în clasa a X-a sau a XI-a a aplicantului în anul școlar 2023-2024;
 • Fotografie de profil (format .jpeg 3/4);
 • Formularul de acord a prelucrării datelor cu caracter personal (GDPR);
 • Acord parental (semnat de părinte/tutore, pentru aplicanții minori) sau declarație pe proprie răspundere (semnată de aplicant, pentru aplicanții care au 18 ani împliniți);
 • Adeverință medicală care atestă faptul că participantul este clinic sănătos;
 • Regulamentul proiectului semnat de către reprezentantul legal al participantului pe fiecare pagină și scanat.
 • Aviz epidemiologic (se va aduce în prima zi, la sosirea participantului la cazare).

Toate documentele (cu excepția avizului epidemiologic) se încarcă în secțiunile aferente din formularul de înscriere, la completarea lui.

Participarea este GRATUITĂ, locurile sunt LIMITATE!

Date de contact:

Ghiorghescu Mihaela – Președintele Ligii Studenților Chimiști din Timișoara

Nr. telefon: 0734051311

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

/This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mulțumim finanțatorilor-

Fundația Alber, parte a grupului Alber Holding și

City of Mara 

  

pentru finanțarea acordată care face posibilă realizarea acestui proiect.

Proiectul "Turn off the lights, turn on your minds" este o inițiativă nouă a LSCT, finanțată prin programul Corpului European de Solidaritate, Acțiunea Proiecte de Solidaritate.

De asemenea, mulțumim Universității Politehnica Timișoara și Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pentru sprijinul acordat.

 

                                                                 

News

Image gallery

tempobet
Tablet Servisi