Ținând cont de contextul excepțional în care ne aflăm, runda finală a Concursului Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protectiei Mediului: „ Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” se suspendă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

 

         Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Mediu au plăcerea de a vă invita la Concursul Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protecției Mediului: „ Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” (ediţia a IV-a).


           Concursul va reuni elevi, profesori din învățământul preuniversitar, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare, cadre didactice și studenți din Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului şi reprezentanţi ai mediului economic.
            Evenimentul este integrat în cadrul manifestarii : "Politehnica Timisoara - un pas spre viitorul tău !" (editia a VII-a).

        Principalele subiecte propuse sunt:
1. Tehnologii nepoluante;
2. Managementul, procesarea şi valorificarea deşeurilor;
3. Tratarea si epurarea apei;
4. Purificarea gazelor şi eliminarea mirosurilor;
5. Monitorizarea parametrilor de mediu, sisteme/senzori de mǎsurare a poluanţilor;
6. Producerea, stocarea şi utilizarea hidrogenului;
7. Surse electrochimice moderne (pile de combustie, acumulatori, baterii);
8. Coroziune/protectie anticorozivă;
9. Utilizarea energiei solare;
10. “Chimia verde”;
11. Reducerea consumurilor de apǎ, energie şi materii prime;
12. Conservarea biodiversitǎţii;
13. Bioenergie: biogaz, biodiesel, bioetanol, biomasǎ;
14. Biotehnologii.

          În cadrul concursului se pot înscrie echipe formate din maxim 2 elevi (din clasele IX - XII), coordonați de un profesor.     

          Regulamentul Concursului Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protectiei Mediului: „ Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” este accesibil AICI.

          Termene limită pentru:
       •Înscrierea echipelor participante (formular de înscriere), transmiterea proiectului (prezentare Power Point) și a rezumatului acestuia (format Word - max. 1 pagină), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Termen limită: 29.03.2020
       • Selecţia propunerilor pentru etapa finală: 03.04.2020;
       • Finala concursului (se va desfăşura la Timişoara): ..............

      
          Elevii care vor obţine la Concursul Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protectiei Mediului: „ Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” locurile I, II sau III vor fi admişi în Universitatea Politehnica Timişoara, la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, domeniul Ingineria Mediului fără concurs de admitere.


          Tuturor participanţilor la concurs li se vor înmâna diplome de participare. Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul Concursului Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protectiei Mediului: „ Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” vor fi publicate în format electronic (pe CD).
           Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

           Echipele calificate la etapa finala vor beneficia de cazare și masă gratuită. Se asigura transport gratuit cu autocarul pentru participanții din județele Arad, Bihor, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara (este posibil ca lista județelor să se suplimenteze în funcție de numărul și locația de proveniență a elevilor calificați la celelalte concursuri din cadrul manifestării "Politehnica Timișoara - un pas spre viitorul tău !").