PolySafeFood - ediția a IV-a 7-iunie-2023
Felicitari tuturor participanților și profesorilor coordonatori!
Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează Concursul Tinerii și Siguranța Alimentelor, PolySafeFood ediția a IV-a în format online în data de 7 iunie 2023.
Prin organizarea acestui eveniment, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization-WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization-FAO), având ca mesaj „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“ iar ca tema principală în anul 2023 este “Standardele alimentare salvează vieți”.
Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR - PolySafeFood” se adresează elevilor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Principalele obiective sunt favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea a cât mai multor persoane în diseminarea importanței informațiilor siguranței alimentelor și implicit a acțiunilor și măsurilor care se pot lua la nivel individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.
Tematica pentru elevii claselor V-VIII
- Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
- Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
- Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
- Aditivi alimentari și ingrediente naturale
- Un traseu sigur pentru alimente până la consumator
Tematica pentru elevii claselor IX-XII
- Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
- Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
- Standarde și practici pentru siguranța alimentară
- Aditivi alimentari și ingrediente naturale
- Ambalaje inteligente și sigure
Înscrierea participantilor se va realiza online, iar proiectul (poster A1 în format Power Point) și video de prezentare (maxim 5 minute) se vor transmite electronic, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.: în perioada 02.05.2023 – 31.05.2023.
Rezultatele se vor comunica în data de 07.06.2023, online, utilizând platforma Zoom. Link-ul de conectare va fi transmis tuturor participanților și coordonatorilor prin e-mail.
Pentru mai multe detalii vă rugam să consultați Regulamentul Concursului .