Controlul și Expertiza Produselor Alimentare (CEPA)

Plan_inv_licenta_CEPA_2024_2028

PI_licenta_IPA_CEPA_2021-2025

Misiunea_si_obiectivele_IPA-CEPA

Fișele disciplinelor

semestrul 1

1. FD-Algebra si geometrie

2. FD-Politici și strategii

3. FD-Chimie anorganică

4. FD-Utilizarea și programarea calculatoarelor

5. FD-Chimie generală

6. FD-Opț 1-Cultură și civilizație

7. FD-Limbi moderne 1 E

7. FD-Limbi moderne 1 F

7. FD-Limbi moderne 1 G

8. FD-Educație fizică și sport 1

semestrul 2

1. FD-Fizică

2. FD-Analiză matematică

3. FD-Chimie organică I

4. FD-Principiile nutriției umane

5. FD-Fundam. ing. mecanică

6. FD-Principii de conservare

7. FD-Microbiologie generală

8. FD-Limbi moderne 2 E

8. FD-Limbi moderne 2 F

8. Limbi moderne 2 G

9. FD-Educație fizică și sport 2

semestrul 3

1. FD-Fundam de ing electrica si electronică

2. FD-Control statistic al alimentelor

3. FD-Chimie organică II

4. FD-Chimie fizică

5. FD-Biotehnologii în ind.alimentară

6. FD-Chimie analitică

7. FD-Biochimie

8. FD-Educație fizică și sport 3

semestrul 4

1. FD-Microeconomie

2. FD-Operații unitare în ind.alimentară I

3. FD-Metode instrum.în analiza alimentelor

4. FD-Microbiologia produselor alimentare

5. FD-Coroziune în industria alimentară

6. FD-Chimie fizică aplicată în ind.alimentelor

7. FD-Chimia alimentelor

8. FD-Educație fizică și sport 4

semestrul 5

1. FD-Management

2. FD-Operații unitare în ind.alimentară II

3. FD-Tehnologii generale în ind.alimentară I

4. FD-Aditivi si ingrediente in ind.alimentara

5. FD-Ambalare, etichetare și design în ind.alimentară

6. FD-Opț. 2 Chimia fizică a interfețelor 6. FD-Opț. 2 Chimie coloidală

7. FD-Opt. 3 Chimia compusilor naturali 7. FD-Opt. 3 Compusi identic naturali

semestrul 6

1. FD-Marketing

2. FD-Utilaje în industria alimentară

3. FD-Automatizări și optimizări în ind.alim

4. FD-Control sanitar-veterinar și siguranța alimentelor

5. FD-Tehnologii generale în ind alimentară II

6. FD-Proiect tehnologic I

7. FD-Opț 4 Analiză și control prin metode cromatografice 7. FD-Opț 4 Metode cromatografice de analiză a alimentelor

8. FD-Opț 5 Analiză și control prin metode spectrofotometrice 8. FD-Opț 5 Metode spectroscopice pt controlul prod.alimentare

9. FD-Practică 1 de domeniu 10. FD-Practică 2 de specialitate

semestrul 7

1. FD-Opț 6 Control fitosanitar 1. FD-Opț 6 Controlul contaminării prod.alimentare

2. FD-Analiză microbiologică

3. FD-Analiză senzorială

4. FD-Comunicare

5. FD-Opț 7 Legislație internațională în domeniul alimentar 5. FD-Opț 7 Legislație și protecția consumatorilor

6. FD-Inocuitatea produselor alimentare

7. FD-Proiect tehnologic II

8. FD-Opț 8 Tehnologia prod.alim. de origine vegetală 8. FD-Opț 8 Tehnologii extractive

semestrul 8

1. FD-Opt 9 Controlul falsurilor alimentare 1. FD-Opț 9 Reologia produselor alimentare

2. FD-Managementul calității alimentelor

3. FD-Opț 10 Proiectare și control asistate de calculator 3. FD-Opț 10 Software pt proiectarea sistemelor industriale

4. FD-Opț 11 Alimente funcționale 4. FD-Opț 11 Proiectarea produselor noi

5. FD-Practică 3 pt elaborarea proiectului de diplomă

6. FD-Elaborare proiect de diplomă