Concurs și Workshop

 

7-iunie-2021   Rezultate Concurs PolySafeFood ed. a II-a

           

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara are plăcerea de a vă invita la Evenimentul „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor desfășurată online în perioada 7-9 iunie 2021.

            Prin organizarea acestui eveniment, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization-WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization-FAO), având ca mesaj „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor iar ca temă principală în anul 2021 este „Alimente sigure pentru sănătatea de mâine”.

Evenimentul Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor va cuprinde 3 secțiuni:

A. 7 iunie 2021 Finala concursului „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ (ediţia a II a) adresat elevilor claselor V-VIII și IX-XII și studenților din ciclul de studii licență.

B. 8 iunie 2021 Work-shop-ul “SIGURANȚA ALIMENTELOR DE LA MATERIE PRIMĂ LA PRODUS” care își propune promovarea soluțiilor și modalităților implementate de specialiștii din companiile cu profil alimentar din România pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor din procesele tehnologice.

C. 9 iunie 2021 Work-shop-ul „ROLUL UNIVERSITĂȚILOR ÎN FORMAREA SPECIALIȘTILOR DIN DOMENIUL SIGURANȚEI ALIMENTARE” care va reuni cadre didactice și cercetători din domeniul Siguranței alimentelor din România pentru a aborda provocările și cerințele existente în formarea de specialiști capabili să dezvolte procese tehnologice și metode de analiză și control pentru alimente sigure.

 

  1. Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR - PolySafeFood”

Se adresează elevilor, studenților și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar. Principalele obiective sunt favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea a cât mai multor persoane în diseminarea importanței informațiilor siguranței alimentelor și implicit a acțiunilor și măsurilor care se pot lua la nivel individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.

Tematica pentru elevii claselor  V-VIII

  1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
  3. Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
  4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  5. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator

Tematica pentru elevii claselor  IX-XII

  1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
  3. Siguranța alimentelor și comportamentul consumatorului în condițiile pandemiei COVID-19
  4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  5. Ambalaje inteligente și sigure

Tematica pentru Studenți

  1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  2. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator
  3. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  4. Ambalaje inteligente și sigure
  5. Siguranța alimentelor și comportamentul consumatorului în condițiile pandemiei COVID-19

 

Înscrierea participantilor se va realiza online: Formular de înscriere , iar proiectul se va transmite electronic (poster A1 în format Power Point) și un video de prezentare (maxim 5 minute), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în perioada        03.05.2021 – 03.06.2021.

Afișarea rezultatelor: 07.06.2021.

Pentru mai multe detalii vă rugam să consultați regulamentul.

 

       B. Work-shop-ul „SIGURANȚA ALIMENTELOR DE LA MATERIE PRIMĂ LA PRODUS”

Se va desfășura online pe platforma zoom în data de 8 iunie 2021, iar în cadrul acestuia vor fi susținute prezentări de către specialiști din domeniul industriei alimentare din România. Principalele teme abordate vor fi temele propuse spre dezbatere de către Organizația Mondială a Sănătății:

 

  1. Asigurați-vă că este sigur- Guvernele trebuie să asigure mâncare sănătoasă și nutritivă pentru toată populația
  2. Cultivați/Produceți alimente sigure - Producătorii agricoli și alimentari trebuie să adopte bune practici
  3. Păstrați alimentele în siguranță - Operatorii economici trebuie să se asigure că alimentele sunt sigure
  4. Consumati alimente sigure - Consumatorii trebuie să învețe despre alimentele sigure și sănătoase
  5. Promovați siguranța alimentelor - Să lucrăm împreună pentru o hrană sigură și pentru sănătate!
  6. Siguranța alimentelor în timpul pandemiei COVID-19.

 

Persoanele interesate să participe la webinar pot solicita înscrierea prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. iar detaliile vor fi comunicate pe site în data de 5 iunie 2021.

 

       C. Work-shop-ul „ROLUL UNIVERSITĂȚILOR ÎN FORMAREA SPECIALIȘTILOR DIN DOMENIUL SIGURANȚEI ALIMENTARE”

Se va desfășura online pe platforma zoom în data de 9 iunie 2021, iar în cadrul acestuia vor fi susținute prezentări de către reprezentați ai celor mai importante Universități din România. Principalele teme abordate vor fi temele propuse spre dezbatere de către Organizația Mondială a Sănătății:

 

  1. Asigurați-vă că este sigur - Guvernele trebuie să asigure alimente sănătoase și nutritive tuturor
  2. Cultivați/Produceţi alimente sigure - Producătorii agricoli și alimentari trebuie să adopte bune practici
  3. Păstrați alimentele în siguranță - Operatorii economici trebuie să se asigure că alimentele sunt sigure
  4. Consumați alimente sigure - Consumatorii trebuie să fie informați despre alimentația sigură și sănătoasă
  5. Colaboraţi pentru siguranţa alimentelor - Să lucrăm împreună pentru o hrană sigură și pentru sănătate!
  6. Cercetătorii explică de ce siguranța alimentelor este responsabilitatea lor - Tendințe şi cercetări pentru siguranța alimentelor (Temă propusă de Facultatea De Chimie Industrială și Ingineria Mediului).

 

Persoanele interesate să participe la webinar pot solicita înscrierea prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. iar detaliile vor fi comunicate pe site in data de 5 iunie 2021.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PolySafeFood - ediția I - 2020 (ca urmare a pandemiei COVID-19 această ediție a fost susținută online)

 

Rezultate finale concurs

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara are plăcerea de a vă invita la CONCURSUL „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ (ediţia I, desfășurată online).

          Având ca temă principală „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“ Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ se adresează elevilor, studenților și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar. Principalele obiective sunt favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea a cât mai multor persoane în diseminarea importanței informațiilor siguranței alimentelor și implicit a acțiunilor și măsurilor care se pot lua la nivel individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.
        Prin organizarea acestui concurs, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization-WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization-FAO), având ca mesaj „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“.
          Concursul PolySafeFood se adresează elevilor claselor V-VIII și IX-XII precum și studenților din ciclul de studii licență. Deoarece data de 7 Iunie marcheaza Ziua Internațională a Siguranței Alimentelor organizatorii au propus 7 teme adresate tinerilor participanți, după cum urmează:

Tematica pentru elevii claselor V-VIII

1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
3. Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
5. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator
6. Rolul tinerilor în dezvoltarea unui comportament responsabil al consumatorului
7. Dezvoltarea unor practici de siguranță alimentară în rândul tinerilor

Tematica pentru elevii claselor IX-XII

1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
3. Siguranța alimentelor și comportamentul consumatorului în condițiile pandemiei COVID-19
4. Rolul tinerilor în dezvoltarea unui comportament responsabil al consumatorului
5. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
6. Ambalaje inteligente și sigure
7. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator

Tematica pentru Studenți

1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
2. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator
3. Procese și echipamente sigure
4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
5. Ambalaje inteligente și sigure
6. Creșterea siguranței alimentare prin tehnici moderne de control
7. Siguranța alimentelor și comportamentul consumatorului în condițiile pandemiei COVID-19

           În cadrul Concursului „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ se pot înscrie echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele V-VIII/ IX – XII) coordonaţi de un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice școli generale, licee și colegii de profil tehnic) sau studenți ai ciclului de licență (indiferent de specializarea pe care o urmează).
           Regulamentul Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ este accesibil AICI.
           

           Înscrierea echipelor participante  se face prin transmiterea, în format electronic, pe adresa de  email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., a următoarelor documente: 

- formular de înscriere (AICI);

- proiect (poster  A1 în format Power Point) ; Sugestii de realizare a posterului găsiți AICI;

- video de prezentare  proiect (maxim 5 minute).

Perioadă înscriere: 02.06.2020 - 10.06.2020.
Afișarea rezultatelor: 12.06.2020.

            Echipele participante vor fi ierarhizate în funcție de rezultatele jurizării concursului, iar câștigătorilor fiecărei categorii le vor fi acordate diplome de premiere (Premiul I, Premiul II, Premiul III) și câte 2 mențiuni. De asemenea, tuturor participanților la concurs, elevi, studenți și profesori coordonatori, li se vor acorda diplome de participare.

            Elevii claselor V-XI care vor obține la Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood“ locurile I, II sau III vor beneficia și de o excursie de studii de 2 zile organizată de Departamentul Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Organici și Naturali (CAICON) al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, într-o perioada stabilită de comun acord. Pe parcursul celor 2 zile, elevii vor avea acces în laboratoarele Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și vor efectua experimente de laborator alături de cadrele didactice și studenții din cadrul domeniului de studii „Ingineria Produselor Alimentare“.

           Elevii claselor IX-XII care vor obține locurile I, II sau III vor fi admişi fără concurs de admitere pe locurile fără taxă (bugetate) la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului - domeniul Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității Politehnica Timişoara, începând cu sesiunea de admitere 2021.

           Studenții care vor obține locurile I, II, sau III vor beneficia de o vizită de studii în cadrul unei companii din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare, parteneră Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

           Proiectele premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-urile Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și pe paginile destinate concursului de pe rețelele de socializare.

 

tempobet
Tablet Servisi
izmir escort ankara escort bayan escort izmit escort mersin escort bartın escort yalova escort samsun escort

Manisa escort Tekirdağ escort Isparta escort Afyon escort Çanakkale escort Trabzon escort Van escort Yalova escort Kastamonu escort Kırklareli escort Burdur escort Aksaray escort Kars escort Manavgat escort Adıyaman escort Şanlıurfa escort Adana escort Adapazarı escort Afşin escort Adana mutlu son İstanbul masaj salonu İzmir escort Eskişehir escort Denizli escort