Noutăți

Eveniment 1 iunie

 

Compania Stada Hemofarm SRL a transmis următoarele oferte de internship pentru Laboratorul de analize (QC) și Asigurarea calității (QA)

Link-urile sunt urmatoarele:

Link pentru QC : Internship - laboratory analyst - STADA Hemofarm (bestjobs.eu)

Link pentru QA : Internship - Quality assurance - STADA Hemofarm (bestjobs.eu)

CV-ul se poate transmite pe mail la adresa:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Alegeri academice parțiale pentru pozițiile vacantate din structurile colective de conducere
ale Universității Politehnica Timișoara pentru legislatura 2020-2024

Având în vedere:

        - Vacantarea unora dintre pozițiile de membri în consiliile departamentelor, consiliile
          facultăților și în Senatul UPT;

        - Situația excepțională generată de pandemie și restricțiile impuse în starea de alertă
          pentru combaterea infectării cu virusul Sars-COV-2;

Se dispune demararea alegerilor academice parțiale pentru pozițiile de membri în consiliile
departamentelor, consiliile facultăților și în Senatul UPT.
Continuarea AICI

Lista electori CAICAM

Lista electori CAICON

Candidați pentru Consiliul Facultății

Dep. CAICAM (un loc eligibil)

Cerere candidatură Cons. Facultății Lavinia LUPA

CV - Lavina LUPA

Dep. CAICON (două locuri eligibile)

Cerere candidatură Cons. Facultății Valentin BADEA

CV Valentin BADEA

Cerere candidatură Cons. Facultății Mirabela PĂDURE

CV Mirabela PĂDURE

Cerere candidatură Cons. Facultății Ana-Maria PANĂ

CV Ana-Maria PANĂ

Cerere candidatură Cons. Facultății Cristina PAUL

CV Cristina PAUL

Cerere candidatură Cons. Facultății Iulia PĂUȘESCU

CV Iulia PĂUȘESCU

 

 

 

 

 

Concursul „Ioan de Sabata” pentru activitățile educaționale, de predare și tutoriere în Universitatea Politehnica Timișoara 2021

Calendar concurs "Ioan de Sabata"

Regulament concurs

Comisie concurs

Rezultatul concursului

                Decizia comisiei

 

http://www.upt.ro/Informatii-utile_upt-in-primele-3-universitati-romanesti-in-clasamentul-mondi_703_ro.html

Prestigioasa universitate Stanford din Statele Unite a dat recent publicității un clasament al celor mai citați 2% dintre autorii de lucrări științifice indexate Scopus la nivel mondial, Universitatea Politehnica Timișoara având o prezență meritorie atât în clasamentul aferent anului 2020, cât și în cel aferent întregii cariere.

Astfel, a fost creată o bază de date disponibilă public cu peste 190.000 de oameni de știință de top care oferă informații standardizate despre citări, h-index, hm-index ajustat pentru co-autor, citări la lucrări în diferite poziții de autor și un indicator compozit. Sunt afișate date separate pentru impactul pe parcursul întregii cariere și pentru un singur an. Sunt date valorile cu și fără auto-citări, precum și raportul dintre citări și lucrările citate. Oamenii de știință sunt clasificați în 22 de domenii științifice și 176 de subdomenii.

În primul clasament, cel referitor la impactul citărilor pentru anul 2020, Universitatea Politehnica Timișoara este prezentă cu 12 profesori: Ion Boldea, Ioan Sârbu, Radu-Emil Precup, Marius Gheju, Codruța O. Ancuți, Liviu Marșavina, Cosmin Ancuți, Emanoil Linul, Dan Dubină, Robert Ianoș, Călin-Adrian Popa și Daniel Belega. În acest clasament sunt incluși 191 de profesori și cercetători de la toate universitățile și institutele de cercetare din România. Pe primul loc se află Universitatea Politehnica București cu 14 profesori iar pe locul secund Universitatea din București cu 13. Timișoara mai este reprezentată în acest top de Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” cu 4 nominalizări și de Universitatea de Vest cu o prezență.

În cel de-al doilea clasament, referitor la impactul citărilor pe parcursul întregii cariere, care cuprinde 134 de profesori și cercetători de la universități și institute de cercetare din România, Universitatea Politehnica Timișoara este prezentă cu următorii: Ion Boldea, Radu-Emil Precup, Ioan Sârbu, Dan Dubină, Robert Ianoș, Liviu Marșavina, Gheorghe-Daniel Andreescu, Daniel Belega, Ladislau Matekovits și Virgil-Florin Duma. Tot 10 nominalizări are și Universitatea Politehnica București iar Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj este prezentă cu 11.

Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului prin Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara

împreună cu partenerii săi tradiționali:

Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Aquatim SA, Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Timiș și în colaborare cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara,

vă invită în zilele de 11 și 12 noiembrie 2021, să celebrăm Ziua Mondială a Calității în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor.

Rezultatele Simpozionului CALITATEA – un atu pentru viitor

Lista-Premii-Gimnaziu

Lista-Premii-clasa-a-IX-a

Lista-Premii-clasa-a-X-a

Lista-Premii-clasa-a-XI-a

Lista-Premii-clasa-a-XII-a

 

În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Calității, data fixată pentru acest an fiind 11 noiembrie 2021. Evenimentul este o ocazie de a focaliza atenția persoanelor, echipelor, organizațiilor non-profit, agenților economici și factorilor de decizie, asupra aspectelor esențiale care vizează îmbunătățirea calității vieții, serviciilor și produselor.

Într-o economie globală, în care succesul depinde în mod obligatoriu de calitate, inovare şi dezvoltare durabilă, Ziua Calităţii este o oportunitate de a sublinia încă o dată importanţa acestor deziderate pentru fiecare organizaţie. Scopul Zilei Mondiale a Calităţii este de a conştientiza importanţa acesteia în jurul nostru şi de a încuraja organizaţiile din întreaga lume să pună accentul pe calitate în drumul spre prosperitate şi creştere economică. Împreună dorim să formăm o echipă unită și complexă al cărei mesaj unitar constă în menținerea și dezvoltarea continuă a calității.

Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar și specialiștilor din mediul economic cu preocupări în tematica evenimentului.

În cadrul manifestării se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:

 • Echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele V–VIII sau IX– XII) coordonaţi de către un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic);
 • Cadre didactice din mediul preuniversitar (maxim 2 autori);
 • Doctoranzi, cercetători și cadre didactice din mediul universitar;
 • Specialiști și reprezentanți ai mediului economic.

 

Tematica simpozionului CALITATEA – un atu pentru viitor are la bază următoarele subiecte propuse pentru lucrările și proiectele participante: 

 1. Calitatea vieții;
 2. Calitatea mediului;
 3. Calitatea produselor;
 4. Calitatea serviciilor.

Termenul limită pentru înscrierea participanților la CALITATEA – un atu pentru viitor este 10.11.2021, ora 12, dată până la care trebuie efectuate următoarele:

 • Completarea online a formularului de înscriere prin accesarea link-ului:

              https://forms.gle/dPKemoFbSrpqYiJG9   

 • Transmiterea pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. a Rezumatului lucrării/proiectului (format word, maxim o pagină - conform template-ului existent pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, la Secțiunea NOUTĂȚI) și a Fișierului suport în format PowerPoint pentru prezentarea lucrării/proiectului.

Template lucrare Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Calitatii 2021

Observații: Rezumatele lucrărilor/proiectelor, precum și prezentarea acestora, pot fi redactate în limbile română sau engleză. Se vor accepta maxim 3 lucrări elaborate/coordonate de către un cadru didactic.

 

Echipa de organizare a evenimentului este constituită din:

 • dr.ing. Petru NEGREA – coordonator eveniment
 • dr.ing. Cornelia MUNTEAN
 • Ș.l.dr.ing. Aniela POP
 • Ș.l.dr.ing. Mircea DAN
 • ing. Delia Andrada DUCA
 • ing. Cristiana Iulia RUS
 • Larisa BEURAN
 • Andrei BĂDĂU

 

Lucrările/proiectele elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Toți participanţii la eveniment vor primi diplome de participare în format electronic. Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor, vor fi publicate într-un volum identificat prin cod ISSN.

 

            Pentru orice nelămuriri sau informații suplimentare vă rugăm se ne contactați pe adresa de email dedicată evenimentului: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pe conturile social media (facebook și instagram) ale Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului sau telefonic la numărul 0256-404181 (Secretariatul Departamentului CAICAM).

       

Vă așteptăm să sărbătoriți alături de noi, în cadrul acestui simpozion, Ziua Mondială a Calității.

Înmânare diplome Promoția 2020

 Înmânarea diplomelor de licență și master pentru promoția 2020 sesiunile iunie, septembrie și februarie va avea loc în holul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului conform programului din link-ul de mai sus.

 

Parteneriatele Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu Firme și Companii din Timișoara, județul Timiș și din alte județe se desfășoară în interesul instituțiilor partenere și al facultății, dar mai ales în interesul studenților prin activitatea de practică desfășurată în cadrul acestora. Dorim să marcăm această legătură prin promovarea pe pagina web a facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Firmelor și Companiilor partenere.

 

Luna IULIE 2021

Compania HERAEUS ROMANIA

 

HERAEUS ROMANIA SRL - UPT este un parteneriat benefic pentru actualii studenți și viitorii specialiști în domeniul ingineriei chimie și ingineriei mediului.

După înființarea reprezentanței Heraus la Timișoara au existat colaborări strânse în special în domeniul analizelor chimice și vizite ale unor grupuri de studenți. Din anul 2016, odată cu modificarea modului de efectuare a practicii studențești, în cadrul facultății a fost urmărită permanent stabilirea unor legături cu reprezentații firmelor și companiilor cu domeniul de activitate concordant cu domeniile de studiu coordonate de facultate.Ținând cont de relatiile deja existente nu a fost o problemă stabilirea unor acorduri cadru pentru efectuarea practicii studențești în cadrul companiei. Liniile de producție și laboratoarele de analize sunt dotate cu instalații și aparatură de ultimă generație le permit studenților să își dea seama de nivelul la care a ajuns tehnica în domeniul ingineriei chimice, adăugând în acest fel cunoștințe și abilități suplimentare în pregătirea lor ca viitori ingineri.

Asigurarea cadrului pentru efectuarea practicii studenților Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului constituie o bază bună pentru o colaborare permanentă de succes și le asigură studenților adaptarea mai ușoară la rigorile activității într-o companie de vârf din domeniul ingineriei chimice.

Prezentare HERAEUS ROMANIA SRL

Prezentare HERAEUS ROMANIA SRL - Film

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna IUNIE - 2021

Compania SMITHFIELD ROMÂNIA

Smithfield România - UPT este un parteneriat benefic pentru actualii și viitorii specialiști în domeniul ingineriei produselor alimentare. Domeniul “Ingineria Produselor Alimentare” specializarea „Controlul și expertiza produselor alimentare” din cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a fost acreditat provizoriu în anul 2013 și definitiv în anul 2019.

Din anul 2016, odată cu modificarea modului de efectuare a practicii studențești, în cadrul facultății a fost urmărită permanent stabilirea unor legături cu reprezentații firmelor și companiilor cu domeniul de activitate concordant cu domeniile de studiu coordonate de facultate. Una dintre primele legături a fost realizată cu reprezentanții companiei Smithfield – România, legătură concretizată imediat prin vizite cu studenții și apoi prin stabilirea unui acord de practică a studenților în cadrul companiei. Practica în companiile de profil este benefică studenților, deoarece iau contact cu realitatea activităților specifice, adăugând astfel cunoștințe și abilități suplimentare pregătirii lor ca viitori ingineri. Nu numai studenții din cadrul domeniului Ingineria produselor alimentare au beneficiat de acest acord (30 de studenți) ci și studenții de la domeniul de Ingineria Mediului, compania Smithfield fiind un promotor al calității și siguranței alimentelor, dar și al protecției mediului (6 studenți).

Asigurarea cadrului pentru efectuarea practicii studenților Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului constituie o bază bună pentru o colaborare permanentă de succes. Activitatea s-a concretizat și prin prezentări ale companiei și chiar cursuri legate de producție, ambalare, calitate, etc., acțiuni care dorim să continue și în anii următori prin implicarea comună facultate – companie la teme pentru proiectele de diplomă sau lucrări de disertație pentru masteranzi.

Prezentare Smithfield România

Prezentare Smithfield România - film


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna MAI - 2021

Compania AQUATIM S.A.

 

Aquatim S.A. -UPT este un parteneriat benefic pentru actualii și viitorii specialiști în domeniul apei, fiind demonstrat și certificat în timp.

Cât despre parteneriatul Aquatim-Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, realitatea vorbește de la sine.

Colaborarea dintre cele două instituții are în spate o istorie lungă, importantă, cu rezultate concretizate în foști absolvenți străluciți, actuali angajați Aquatim, proiecte științifice și academice, evenimente de impact, foarte importante pentru cele două instituții. Compania de apă și facultatea timișoreană, deopotrivă de prestigiu, au identificat o serie de interese comune, care au devenit ulterior oportunități de dezvoltare pentru ambele organizații, iar viitorul sună și mai bine.

Colaborarea pornește de la promovarea transferului tehnologic, în domenii de prioritate europeană sau de interes economic pentru România, înfiinţarea unor laboratoare integrate de cercetare, sau promovarea programelor de formare continuă, a studiilor postuniversitare şi masterale, doctoratelor, temelor de cercetare.

Asigurarea cadrului pentru efectuarea practicii studenţilor Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului constituie, de asemenea, o bază bună pentru o colaborare permanentă de succes. Împreună, gândim teme de laboratoare sau seminarii interesante, chiar și acum, în pandemie, pentru ca studenții facultății partenere să nu sufere din cauza sistării interacțiunii fizice. Tot împreună, pregătim viitoarele conferințe Aquademica, cu teme de actualitate și lectori profesioniști ai Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, dar și noi colaborări internaționale pe proiecte europene.

Mizăm pe știință, competență și implicare, girăm parteneriatul Aquatim S.A. -Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului cu toată încrederea!

Suntem bucuroși să deschidem lista “Companiei lunii”, mulțumim pentru onoare!

Prezentarea AQUATIM-2021

Raport AQUATIM - 2020

tempobet
Tablet Servisi
izmir escort ankara escort bayan escort izmit escort mersin escort bartın escort yalova escort samsun escort

Manisa escort Tekirdağ escort Isparta escort Afyon escort Çanakkale escort Trabzon escort Van escort Yalova escort Kastamonu escort Kırklareli escort Burdur escort Aksaray escort Kars escort Manavgat escort Adıyaman escort Şanlıurfa escort Adana escort Adapazarı escort Afşin escort Adana mutlu son İstanbul masaj salonu İzmir escort Eskişehir escort Denizli escort