Noutăți
- Detalii
NOU Ziua Mondială a Calității - 14 noiembrie 2024
Facultatea de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului prin Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara
împreună cu partenerii săi tradiționali:
TÜV THÜRINGEN KARPAT (partener al TÜV Thuringen Germania), Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara, Aquatim SA, Retim SA, Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Timiș și în colaborare cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara,
vă invită în ziua de 14 noiembrie 2024, să celebrăm Ziua Mondială a Calității în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor.
În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Calității, data fixată pentru acest an fiind 14 noiembrie 2024. Evenimentul este o ocazie de a focaliza atenția persoanelor, echipelor, organizațiilor non-profit, agenților economici și factorilor de decizie, asupra aspectelor esențiale care vizează îmbunătățirea calității vieții, serviciilor și produselor.
Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar și specialiștilor din mediul economic cu preocupări în tematica evenimentului.
În cadrul manifestării se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:
- Echipe constituite din elevi (clasele V – XII) coordonaţi de către un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic);
- Cadre didactice din mediul preuniversitar;
- Studenți, doctoranzi, cercetători și cadre didactice din mediul universitar;
- Specialiști și reprezentanți ai mediului economic.
Tematica simpozionului CALITATEA – un atu pentru viitor are la bază următoarele subiecte propuse pentru lucrările și proiectele participante:
- Calitatea vieții;
- Calitatea mediului;
- Calitatea educației;
- Calitatea produselor;
- Calitatea alimentelor;
- Calitatea serviciilor.
Termenul limită pentru înscrierea participanților la Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor este 11.11.2024, ora 24:00, dată până la care trebuie completat online formularul de înscriere prin accesarea link-ului:
https://forms.gle/WjDKgNmkz2GZ5i7i7
Echipa de organizare a evenimentului este constituită din:
- prof. dr. ing. Adina NEGREA – coordonator eveniment
- conf. dr. ing. Mihaela CIOPEC
- conf. dr. ing. Aniela POP
- CSII dr. chim. biol. Nicoleta NEMEŞ
- dr. ing. Maria MIHĂILESCU
- dr. ing. Bogdan PASCU
- asist.dr.ing. Ioana BENEA
- stud. Alexia ISPIR
- stud. Mihaela GHIORGHESCU
Detalii suplimentare referitoare la organizarea evenimentului, documentele care trebuie completate și trimise se găsesc pe site-ul Facultății de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului (http://chim.upt.ro/ro/), la Secțiunea Evenimente. Se vor accepta maxim 3 lucrări elaborate/coordonate de către un cadru didactic.
Lucrările/proiectele elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări (în format PowerPoint), iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Inginerie Chimică, Biotehnologii şi Protecţia Mediului.
Toți participanţii la eveniment vor primi diplome de participare.
Pentru alte informații și detalii organizatorice vă rugăm să ne contactați pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Detalii
NOU
LIGA STUDENŢILOR CHIMIŞTI DIN TIMIŞOARA
Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului Timişoara,
Bulevardul Vasile Pârvan Nr.6, Etaj 3, A314
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: http://lsct.ro
În perioada 14-24 iulie 2024, Liga Studenților Chimiști din Timișoara în parteneriat cu Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, organizează a doua ediție a universității de vară EcoChem Summer University, a cărui scop este de a le arăta elevilor de liceu din clasele a X-a și a XI-a cum se desfășoară o zi din viața unui student la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Acest proiect constă într-o tabără de vară, unde elevii vor participa la cursuri și laboratoare în cadrul a 4 subiecte de studiu din domeniul chimiei și mediului și vor fi duși în vizite la două firme partenere din domeniu.
- „Viitorul energiei: exploatarea potențialului hidrogenului ca vector de energie” susținut de domnul decan ș.l. dr. ing. Dan Mircea & asist.dr.ing. Duca Delia - domeniul electrochimiei;
- „Gusturi și arome în laboratorul de chimie: Analiza fizico-chimică a alimentului” facilitat de domnul ș.l.dr.ing. Ordodi Valentin - domeniul automatizărilor și ingineriei produselor alimentare;
- „Tehnici și metode de tratare și epurare a apei: de la concepte de bază la practici avansate” susținut de doamna ș.l.dr. ing. Pop Aniela - domeniul ingineriei mediului;
- „Valorificarea inteligentă a deșeurilor: producerea materialelor de mare utilitate” facilitat de domnul conf.dr. ing. Lazău Radu & drd.ing. Rus Cristiana – domeniul materialelor oxidice.
În programul liceenilor vor fi prevăzute și activități în cadrul cărora aceștia vor avea ocazia să socializeze și să se simtă bine.
Participanții vor beneficia atât de baza materială a facultății, cât și de cea a Universității Politehnica Timișoara, fiindu-le asigurată cazarea în căminele UPT și trei mese pe zi la cantina universitară. La sosire vor primi un goodiebag și vor avea parte de multe alte surprize pe perioada întregului proiect.
Înscrierile se fac până în data de 28 iunie 2024, completând formularul:
https://docs.google.com/.../1XItZZBrgl5iWKaMr.../viewform...
Documentele necesare pentru participarea la proiect sunt:
- Copie după buletin (carte de identitate);
- Adeverință din partea instituției de învățământ care atestă calitatea de elev în clasa a X-a sau a XI-a a aplicantului în anul școlar 2023-2024;
- Fotografie de profil (format .jpeg 3/4);
- Formularul de acord a prelucrării datelor cu caracter personal (GDPR);
- Acord parental (semnat de părinte/tutore, pentru aplicanții minori) sau declarație pe proprie răspundere (semnată de aplicant, pentru aplicanții care au 18 ani împliniți);
- Adeverință medicală care atestă faptul că participantul este clinic sănătos;
- Regulamentul proiectului semnat de către reprezentantul legal al participantului pe fiecare pagină și scanat.
- Aviz epidemiologic (se va aduce în prima zi, la sosirea participantului la cazare).
Toate documentele (cu excepția avizului epidemiologic) se încarcă în secțiunile aferente din formularul de înscriere, la completarea lui.
Participarea este GRATUITĂ, locurile sunt LIMITATE!
Date de contact:
Ghiorghescu Mihaela – Președintele Ligii Studenților Chimiști din Timișoara
Nr. telefon: 0734051311
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Mulțumim finanțatorilor-
City of Mara
pentru finanțarea acordată care face posibilă realizarea acestui proiect.
Proiectul "Turn off the lights, turn on your minds" este o inițiativă nouă a LSCT, finanțată prin programul Corpului European de Solidaritate, Acțiunea Proiecte de Solidaritate.
De asemenea, mulțumim Universității Politehnica Timișoara și Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pentru sprijinul acordat.
- Detalii
Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, eveniment hibrid
Stimată Doamnă/Stimate Domn,
Din partea Universității Politehnica din Timișoara România, vă invităm cu drag să participați și să contribuiți la workshop-ul intitulat „Picătura de știință: Apă pentru pace-pace pentru apă” în cadrul proiectului Education for Plastic in a Circular and Climate Neutral Economy - Preventing Waste Ending Up into the Environment și a Simpozionului APA - ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim) - ediția a IV-a, 21.03.2024,orele 12.00-16.00
Acest workshop are scopul de a stimula discuțiile privind poluarea apei & schimbările climatice între cercetători, consultanți și autoritățile locale, fiind o șansă excelentă de a consolida interacțiunea și rețeaua dintre universitățile de la nivel internațional și național și experții în acest domeniu.
Contribuțiile la eveniment prin prezentare orală (timp alocat: 10 minute) se pot face prin trimiterea titlului prin e-mail la următoarea adresă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în 18 martie 2024. O agendă detaliată a workshopului vă va fi trimisă în curând.
- Detalii
Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara alături de partenerii săi :
Aquatim SA, Primăria Municipiului Timișoara - Directia Calitatea Vieții, Fundația Aquademica, Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, Asociația Generală a Inginerilor din România și Liga Studenților Chimiști din Timișoara, vă invită să sărbătorim în 21-22 martie 2024 - Ziua Mondială a Apei în cadrul Simpozionului APA - ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim) - ediția a IV-a.
Manifestarea își propune să atragă atenția asupra importanței schimbării modului în care ne raportăm la apă ca esență a vieții în contextul provocărilor datorate accesului la apă sigură la nivel global. Tematica simpozionului este inspirată de mesajul transmis de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Apei 2024 – Apă pentru pace și se adresează elevilor și studenților, corpului didactic, experților din industria apei și a serviciilor publice, publicului larg, tuturor celor interesați de stimularea interesului și responsabilității pentru protejarea și conservarea resurselor noastre de apă.
Simpozionul AquaSensTim va fi deschis prin organizarea Workshopului Picătura de știință - APĂ PENTRU PACE – PACE PENTRU APĂ! - care va avea loc în data de 21.03.2024, începând cu ora 12.00, la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, la care sunt invitați să participe elevi, studenți, cadre didactice și specialiști care activează în domeniul apei.
Simpozionul va continua în data de 22 martie a.c., prin organizarea on-line a sesiunilor de comunicari pe tematicile simpozionului, la care pot participa elevi, studenți, cercetători și cadre didactice. Durata unei prezentări va fi de 10 minute.
Tematici simpozion AquaSensTim:
- Apa - premiză pentru pace sau conflict
- Apa ca esență a vieții pașnice și prospere
- Apa și microplasticele – pace sau război?
Contribuțiile elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate on-line.
Rezumatele originale (cu grad de similitudine sub 20% în urma verificării Turnitin), ale lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului AquaSensTim ’24 - APA - ESENȚA VIEȚII vor fi publicate într-un volum special al Revistei Aquademica.
Înregistrarea se face prin completarea formularului accesibil la link-ul: https://forms.gle/7k51H8Uo3d8fYAVQ9, până la data de 18.03.2024.
Programul complet al evenimentului va fi disponibil pe site-ul Facultății de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, www.chim.upt.ro.
Vă așteptăm cu drag în 21-22 martie la evenimentul nostru dedicat celei mai de preț resurse a planetei.
Invitație AquaSensTim ed. a IV-a, 2024
- Detalii
Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, în colaborare cu partenerii săi, anunță lansarea unei competiții de afișe, dedicate studenților, al cărei obiectiv este să ajute la conștinetizarea și popularizarea conceptului Water-Energy-Food Nexus (WEF Nexus).
Acest concurs se adresează studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, care studiază la universități din România și Olanda. Studenții trebuie să reprezinte conceptul WEF Nexus prin intermediul unor afișe creative.
Participanții au oportunitatea de a câștiga 1.500 de euro pentru creativitatea și contribuția lor la îmbunătățirea înțelegerii conceptului WEF Nexus.
Înscrierile se pot face până pe 9 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați pe 22 noiembrie.
Mai multe informații AICI EN/RO
- Detalii
Perioada de preluare a cererilor de reînmatriculare a fost prelungită până în data de 13 octombrie 2023
- Detalii
Informatii privind procesul de cazare: Cazări | Universitatea Politehnica Timișoara
Pentru studenții din anul I:
- Procesul de cazare se va desfășura în perioada 18.09-25.09.2023, în intervalul orar 8.00 - 18.00. Recomandăm studenților de anul I să se prezinte în primele 4 zile de cazare, având în vedere faptul că în data de 22.09.2023, vineri, este deschiderea oficială a anului universitar 2023-2024.
- Repartizarea locurilor de cazare va fi afișată pe site-ul UPT: http://www.upt.ro/Informatii_cazari_303_ro.html în data de 17.09.2023, iar la avizierul din fața căminului 4C în data de 18.09.2023.
- Studenții de anul I sunt rugați să se prezinte direct la căminul repartizat cu cartea de identitate și o poză de tip buletin.
- La cazare se vor achita următoarele sume:
- fondul de cămin: 90-100 lei (în funcție de tipul de cămin), în numerar;
- taxa de cămin pentru perioada din septembrie și luna octombrie (cumulat, această sumă se poate ridica la aproximativ 265 lei pentru studenții care studiază fără taxă, respectiv la 365 lei pentru cei cu taxă).
- Studenții care au solicitat cazare, dar pe parcurs s-au răzgândit sunt rugați să trimită un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. prin care ne aduc la cunoștință renunțarea la locul de cazare.
- Notă: toate camerele sunt dotate cu frigidere, la solicitarea studenților oferim lenjerie de pat, fiecare cămin este dotat cu bucătării și spălătorii de rufe.
Pentru studenții din anii superiori (an >=2):
- Studenții care au efectuat precazarea sunt așteptați la cazare în perioada 18.09 - 25.09.2023, între orele 8.00 - 18.00;
- Studenții care nu au efectuat precazarea mai pot depune cerere pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 21.09.2023, iar repartizarea pe cămine se va afișa în data de 25.09.2023.
Pagina 1 din 4
- Start
- Prec
- 1
- 2
- 3
- 4
- Mai departe
- Sfârșit