Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului  din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara împreună cu partenerii săi tradiționali:

TÜV THÜRINGEN KARPAT (partener al TÜV Thuringen Germania), Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara, Aquatim SA, Retim SA, Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Timiș și în colaborare cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara

vă invită în ziua de 9 noiembrie 2023, să celebrăm Ziua Mondială a Calității în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor.

În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Calității, data fixată pentru acest an fiind 9 noiembrie 2023. Evenimentul este o ocazie de a focaliza atenția persoanelor, echipelor, organizațiilor non-profit, agenților economici și factorilor de decizie, asupra aspectelor esențiale care vizează îmbunătățirea calității vieții, serviciilor și produselor.

Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar și specialiștilor din mediul economic cu preocupări în tematica evenimentului.

În cadrul manifestării se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:

 • Echipe constituite din elevi (clasele V – XII) coordonaţi de către un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic);
 • Cadre didactice din mediul preuniversitar;
 • Studenți, doctoranzi, cercetători și cadre didactice din mediul universitar;
 • Specialiști și reprezentanți ai mediului economic.

 

Tematica simpozionului CALITATEA – un atu pentru viitor are la bază următoarele subiecte propuse pentru lucrările și proiectele participante: 

 1. Calitatea vieții;
 2. Calitatea mediului;
 3. Calitatea educației;
 4. Calitatea produselor;
 5. Calitatea alimentelor;
 6. Calitatea serviciilor.

Termenul limită pentru înscrierea participanților la Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor este 3.11.2023, ora 24:00, dată până la care trebuie completat online formularul de înscriere prin accesarea link-ului:

        https://forms.gle/hezi1nqSZDY3T8sw5

Echipa de organizare a evenimentului este constituită din:

 • Prof. dr. ing. Adina NEGREA – coordonator eveniment
 • Conf. dr. ing. Mihaela CIOPEC
 • S.L. dr. ing. Aniela POP
 • CSII dr. chim. biol. Nicoleta NEMEŞ
 • dr. ing. Maria MIHĂILESCU
 • drd. ing. Bogdan PASCU
 • Asist. drd. ing. Ioana BENEA
 • stud. Roxana ALEXANDRU
 • stud. Mihaela GHEORGHESCU

Detalii suplimentare referitoare la organizarea evenimentului, documentele care trebuie completate și trimise se găsesc pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (http://chim.upt.ro/ro/), la Secțiunea NOUTĂȚI. Se vor accepta maxim 3 lucrări elaborate/coordonate de către un cadru didactic.

Lucrările/proiectele elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări (în format PowerPoint), iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Toți participanţii la eveniment vor primi diplome de participare.

Pentru alte informații și detalii organizatorice vă rugăm să ne contactați pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

                       

tempobet
Tablet Servisi